DEVINO MEMBRU AL REȚELEI NAȚIONALE PENTRU EDUCAȚIE JURIDICĂ

Oportunitate pentru polițiști din R. Moldova

 

O societate cu adevărat democratică începe de la respectarea legilor! În Republica Moldova tentația de a ocoli legea sau, mai rău, de a o încălca este prezentă chiar și în rândul copiilor. Spre exemplu, doar în primul semestru al anului trecut s-au întocmit peste 300 de dosare penale în care au fost implicați copii. În ultimii 17 ani peste 32.000 de infracțiuni au fost comise de către minori cu vârsta de până în 18 ani ale căror viitor este compromis de un cazier pătat.

Care este soluția?

Soluția este Educația Juridică.
Datorită colaborării cu domnul judecător român Cristi Danileț, Centrul de Inovare și Politici din Moldova a reușit să exporte proiectul românesc „Educație Juridică” și în Republica Moldova. Începând cu ianuarie 2019, peste 50 de magistrați și avocați au devenit membri ai Rețelei Naționale pentru Educație Juridică. Ei au fost instruiți și acum predau educație juridică în școlile din R. Moldova, explicându-le copiilor și tinerilor, pe limba lor, de ce cunoașterea și apoi respectarea legilor este esențială pentru viitorul lor.
Experiența de până acum ne-a arătat că la fiecare astfel de lecție de educație juridică se ajunge la discuția despre polițiști, deoarece pentru copii aceștia sunt cei mai vizibili când vine vorba de lege.
Din acest motiv,  Centrul de Inovare și Politici din Moldova în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova ne propunem să includem 20 de polițiști în proiectul „Educație Juridică”.

Cum vă puteți implica?

Puteți avea un impact pentru viitorul țării, devenind membru al Rețelei Naționale de Educație Juridică și un “prieten” mai mare pentru copiii și tinerii din Republica Moldova. Mai mult decât atât, veți beneficia de un curs de instruire al cărui formator este judecătorul Cristi Danileț, precum și de promovare publică ca răsplată pentru implicare în comunitate.

Participarea este gratuită.

Data limită pentru înscriere este 29 decembrie 2019, ora 18:00. Pentru înscriere este nevoie de completarea acestui formular de înscriere . Apoi, împreună cu CV-ul dvs., vă rugăm să le trimiteți la adresa de email office@cipm.md

Acest proiect este realizat de Centrul Inovare pentru Politici din Moldova cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.