Anatolie Canțîr

Țara de reședință: Danemarca

Educație:

  • University of Southern Denmark (Kolding, Danemarca) • Master în Afaceri internaționale, limbă & cultură și Limba engleză, Managementul Resurselor Umane, 2008-2010 • Teme studiate: Prezentarea proiectelor, Comunicare interpersonală, Comunicare și cultură în organizații, Teoria negocierii, Procese de globalizare, Comunicarea în afaceri • Activități deosebite: Participare la Conferința Internațională Studențească din cadrul universității, Contribuție în calitate de facilitator în cadrul proiectelor pentru tinerii ambasadori europeni din UE și din afara UE.
  • Aarhus University (Aarhus, Danemarca) • Licență în Limbi moderne, 2005-2008 • Specializare: Comunicare internațională & Multimedia • Teme studiate: Comunicare internațională, Comunicare în afaceri, Producții media, Comunicare retorică, Filosofia științei, Comunicare creativă și social media • Activități deosebite: Vizită de studiu în Singapore și Malaezia, Participare la un curs multimedia organizat de către postul de televiziune TV Midtvest, Internship în cadrul companiei Innovatorium A/S.

Experiență profesională:

Anatolie Canțîr este, începând cu anul 2019, profesor asociat la Universitatea VIA din Danemarca. El predă studenților cursuri precum Comunicare interculturală, Filosofia științei (Colectarea și analiza datelor), Analiza aplicată a pieței, E-strategie, Branding & Marketing și HR. Din 2012, până în 2019, în calitate de conferențiar universitar în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior, Anatolie a coordonat proiecte de mare anvergură (de ex. în domeniile sustenabilității și inovării) și a predat o varietate de cursuri, printre care: Cultura și comunicarea în cadrul organizațiilor, Teoria/filosofia științelor (Metodologie, Redactarea și dezvoltarea proiectelor, Cercetare), Rețele de informații în context internațional, Lingvistică, Cultură și etică.

În paralel, Anatolie este membru fondator al companiei de consultanță Nordic Student, în cadrul căreia organizează cursuri, ateliere și seminarii pentru imigranți sau expați, având ca subiect cultura și societatea daneză, respectiv sistemul de educație danez și piața muncii. Anterior, între 2012 și 2014, el a desfășurat activități similare în cadrul Școlii de limbi străine LærDansk din Odense, iar între 2011 și 2015, în calitate de lector extern la Universitatea din Aarhus, a predat antropologie, sociologie și lingvistică, ca noțiuni necesare pentru înțelegerea rolului comunicării, limbajului și a culturii în cadrul organizațiilor.

În afară de experiența educațională, Anatolie mai este și facilitator, din 2009, în cadrul Danish International Humanitarian Aid (Dansk International Nødhjælp), o asociație daneză care se bazează pe valori creștine și care sprijină orfelinate, spitale, grădinițe și școli aflate în situații precare. DIHA sponsorizează formarea angajaților respectivelor instituții și contribuie, în același timp, la promovarea și consolidarea asistenței umanitare în Danemarca și la nivel global. De asemenea, el a mai lucrat, între 2005 și 2010, în sectorul industrial, ca formator și lider de echipă în cadrul unei companii private de logistică – ISS A/S, iar între 2001 și 2005 a desfășurat activități de voluntariat, mai întâi ca profesor și formator în cadrul Challenge for a New Generation Moldova Children and Youth Organization (un ONG din Republica Moldova care se preocupă de subiecte precum: drepturile omului, sprijinirea tinerilor, dezvoltarea comunitară, educația non-formală, informarea, mass-media, sportul, cultura, integrarea minorităților), iar apoi în cadrul Ungdomskafeen K (o inițiativă de tip after-school care oferă adăpost tinerilor și desfășoară diverse activități cu aceștia, în cooperare cu o serie de parohii și organizații bisericești).

Domenii de expertiză:

  • Limba, cultura și societatea daneză;
  • Comunicarea, limbajul și cultura în cadrul organizațiilor / Comunicarea interculturală;
  • Filosofia științei;
  • Crearea de punți de legătură între oameni din diverse medii sociale, culturale și profesionale;
  • Voluntariat în domeniul social, comunitar și educațional.