Alla Roșca
Țara de reședință: Statele Unite ale Americii
Educație:
- Comisia Superioară de Atestare (Chișinău, Republica Moldova) • Doctor habilitat în Științe Politice.
- Comisia Superioară de Atestare (Moscova, Federația Rusă) • Doctorat în Științe Politice.
- Universitatea de Stat din Moldova (Chișinău, Republica Moldova) • Licență în Jurnalism.
Experiență profesională:
Cu o experiență de peste 20 de ani în sectorul academic, având expertiză în domeniul relațiilor internaționale, al Științelor politice, în Rezolvarea conflictelor și Managementul proiectelor, Alla Roșca este un cercetător reputat și profesor dedicat, publicând peste 60 de articole academice și participând la peste 50 de conferințe științifice din întreaga lume.
De-a lungul anilor, ea a acumulat o vastă experiență în gestionarea granturilor la nivel instituțional și personal, conducând proiecte în domeniul educației, în rezolvarea conflictelor și dezvoltarea abilităților de lider. Activitatea ei se desfășoară atât în SUA, cât și în Europa de Est, unul dintre cele mai recente proiecte ale sale fiind școala de leadership „Speranța”, pentru tinerele femei de pe ambele maluri ale Nistrului. O altă preocupare de-a sa este reprezentată de implicarea studenților europeni în programul Erasmus Mundus. Tot în domeniul academic, Alla mai este îndrumător pentru proiectul internațional Global Understanding, având finalizat programul de cercetare Fullbright.
În perioada în care a lucrat cu oficiali de nivel înalt ai guvernelor din Europa de Est și din SUA, a dobândit expertiză în dezvoltarea politicilor și a elaborat și implementat propuneri de proiecte pentru Ministerul Educației și pentru Comisia de Acreditare din Moldova. Pe de altă parte, cât timp a lucrat în cadrul ONG-urilor, Alla a dezvoltat planuri strategice detaliate, a îmbunătățit implementarea bugetelor și a organizat campanii de strângeri de fonduri. Ea este co-fondatorul Centrului NATO pentru Informare și Documentare din Moldova, care astăzi este un ONG activ și de succes.
Domenii de expertiză:
- Relații și politici internaționale;
- Cercetare în Științe politice;
- Rezolvarea conflictelor;
- Educație academică;
- Managementul proiectelor și leadership.